Stichting Precious School Support

nieuws


Begin 2018 heeft de stichting Overal uit Nijmegen een donatie van 3.000 euro beschikbaar gesteld. Hier worden twee extra klaslokalen en toiletten mee afgebouwd o.a. schilderen, vloer, elektriciteit, schoolmeubels.


9 februari 2017 is Marijn Israëls na een tragisch auto-ongeluk om het leven gekomen. Zij was een enhousiast en gedreven iemand voor de kinderen en mensen in Chipata en Sesheke in Zambia, en secretaris van de stichting.


In 2015 hebben twee mensen uit Spanje twee maanden op de school meegedaan. De kinderen waren enthousiast.


In 2014 zijn twee mensen uit Nederland drie maanden het lerarenteam in Sesheke komen versterken. Met verschillende extra activiteiten voor de kinderen. Van beide kanten blij en verrast.


Begin 2014 heeft de school ook een vergunning gekregen voor een primary school. Na een goed opstartjaar met een enthousiast lerarenteam zijn er zo'n 100 kinderen in vier klassen nursery school (kinderopvang en groep 1 en 2) en startende klassen primary school (groep 3 tot en met 8).


Eind 2013 hebben we vrienden en kennissen uitgenodigd om de school- en stichtingplannen met elkaar door te nemen. Dit heeft zo'n duizend euro aan donaties gegeven. Hiervan is speelgoed en schoolmateriaal van Nederland naar Zambia verstuurd en voor twee extra klaslokalen bouwmateriaal gekocht.


In 2012 zijn oudere ex-lepra mensen gesteund met eten en de bouw van twee huisjes vanuit de parochie in Sesheke en Lelystad, zie het 'kalisowe'-verslag.