verhaalPrecious School Support is ontstaan vanuit betrokkenheid bij kinderopvang, onderwijs en bij mensen in opleiding in de vrienden- en familiekring.

Precious heeft van 1990 tot 1995 een kinderopvang / nursery school in Sesheke gerund. In 2010 is de kinderopvang / nursery school opnieuw gestart met zo'n 80 à 100 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. In 2014 zijn de eerste twee klassen van de primary school gestart. In 2017 draaien alle klassen van de primary school. Voor de kinderen zijn er ruime klaslokalen en buiten genoeg schaduwrijke bomen om onder te spelen. Met betrokken en gemotiveerde leraren en kinderopvangkrachten is de school populair in het dorp.

Precious heeft in haar periode in Sesheke tot 1996 doorgaans schoolgaande kinderen van familie en vrienden in huis gehad zodat zij naar de middelbare school konden gaan in het dorp. Na die tijd in Nederland hebben we familie en vrienden van school- en studiegeld voorzien, wanneer dit voor hen niet voorhanden was, zodat zij hun middelbare school of een voortgezette studie konden/kunnen afronden. Ook het helpen aan een klein startgeld van mensen die een bedrijfje willen opzetten. Of het bijspringen in situaties waar mensen ziek of hulpbehoevend zijn in voorkomende gevallen.